Ročně se u nás porazí 225 tisíc kusů prasat, což je
v průměru 840 kusů za den. Přitom moderní porážkovou linku
obsluhuje pouze 12 pracovníků.
Hrubé odštětinování provádí stroj, jehož součástí je také
automatický plamen, který ožehne zbývající štětiny, v další
místnosti se vše opláchne tryskajícím proudem vody a teprve pak
nastupuje lidská ruka: háky - dopravník - tradiční způsob na
kuchací lince s nuceným posuvem. Rozříznuté půlky se po
zvážení a aparativní klasifikaci umístí v tzv.
rychlozchlazovně při teplotě -7 °C. Teprve druhý den se bourají na
jednotlivé části, podle požadavků zákazníků. Někteří si přejí
půlky, jiní požadují rozporcovat maso zcela.
Kromě prasat se u nás poráží dvakrát týdně také jateční
skot, a to v průměru 50 kusů za den. Bourání hovězího masa se
provádí denně.
Podmínkou pro fungování takové výroby je přítomnost vlastní
čističky odpadních vod, která slouží k předčištění odpadních
vod pro výpusť do městské čističky.